Sprekers

Rogier-Rijkers-2024-scaled_super-hero

Rogier Rijkers

Manager innovatie Benelux bij Aanbestedingskalender en EBP België

Rol op National Tender Day: Dagvoorzitter
Achtergrond: Expert in productinnovatie en digitale transformatie. Momenteel werkt hij aan een nieuw aanbestedingsplatform. Daarnaast is hij een ervaren dagvoorzitter van diverse congressen, over o.a. de bouw en overheidsopdrachten. Met zijn ervaring als congresleider en kennis van aanbestedingen is Rogier dé aangewezen persoon om deze dag in goede banen te leiden.
Hobby: Veel sporten en kopen

Rogier-Rijkers-2024-scaled_super-hero

Fredo Schotanus

Hoogleraar publieke inkoop bij Universiteit Utrecht en principal consultant bij Significant Synergy

Rol op National Tender Day: Keynote spreker en mede-presentator sessie “Slim onderhands inkopen met AI en ChatGPT”
Achtergrond: Fredo heeft veel praktijkervaring met aanbestedingen en inkoopvraagstukken binnen onder meer de sectoren mobiliteit, Rijksoverheid en de zorg. In zijn beide functies richt hij zich op het realiseren van doelmatige en doeltreffende publieke inkoop mét impact. Inkoop met niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook met impact op de maatschappij: sociaal, duurzaam, circulair, economisch en innovatief.
Hobby’s: Mountainbiken en hardlopen

Rogier-Rijkers-2024-scaled_super-hero

Gijs Weenink

Directeur DebatAcademie

Rol op National Tender Day: Debatleider Lagerhuisdebatten
Achtergrond: Leidde al 2.500 Lagerhuisdebatten met 250.000 deelnemers in 20 Europese landen. Hij gaf 2.500 trainingen aan 25.000 politici, ambtenaren en mensen uit het bedrijfsleven. Met al deze kennis en ervaring schreef hij een veelbekroond boek, Durf te kiezen.
Hobby’s: Zeilen, golfen, vogelen en reizen

Rogier-Rijkers-2024-scaled_super-hero

Kim Schofaerts

Oprichter en eigenaar van Schofaerts.nl, bureau voor aanbestedingsstrategie.

Rol op National Tender Day: presentator sessie “Hoe werkt OA en hoe kom je op de shortlist?”
Achtergrond: Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. In 2013 geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Daarnaast vervult Kim verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies.
Hobby: Koken, steden bezoeken en op pad met de camper

Rogier Rijkers

Rogier Rijkers

Manager innovatie Benelux bij Aanbestedingskalender en EBP België

Rol op National Tender Day: Dagvoorzitter
Achtergrond: Rogier is een expert in productinnovatie en digitale transformatie. Momenteel werkt hij aan een nieuw aanbestedingsplatform. Daarnaast is hij een ervaren dagvoorzitter van diverse congressen, over o.a. de bouw en overheidsopdrachten. Met zijn ervaring als congresleider en kennis van aanbestedingen is Rogier dé aangewezen persoon om deze dag in goede banen te leiden.
Hobby's: Veel sporten en koken

Fredo Schotanus

Fredo Schotanus

Hoogleraar publieke inkoop bij Universiteit Utrecht en principal consultant bij Significant Synergy

Rol op National Tender Day: Keynote spreker en mede-presentator sessie “Slim onderhands inkopen met AI en ChatGPT”
Achtergrond: Fredo doet onderzoek en geeft les over inkoop in het publieke domein aan de UU. Bij Significant Synergy zorgt hij voor de borging van kennis en kwaliteit rond aanbesteden, inkoopmanagement en opdrachtgeverschap in de publieke sector. Fredo heeft veel praktijkervaring met aanbestedingen en inkoopvraagstukken binnen onder meer de sectoren mobiliteit, Rijksoverheid en de zorg. In zijn beide functies richt hij zich op het realiseren van doelmatige en doeltreffende publieke inkoop mét impact. Inkoop met niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook met impact op de maatschappij: sociaal, duurzaam, circulair, economisch en innovatief.
Hobby’s: Mountainbiken en hardlopen

Gijs Weenink

Gijs Weenink

Directeur DebatAcademie

Rol op National Tender Day: Debatleider Lagerhuisdebatten
Achtergrond: Leidde al 2.500 Lagerhuisdebatten met 250.000 deelnemers in 20 Europese landen. Hij gaf 2.500 trainingen aan 25.000 politici, ambtenaren en mensen uit het bedrijfsleven. Met al deze kennis en ervaring schreef hij een veelbekroond boek, Durf te kiezen. Durf te Kiezen, de 21 stellingen waar elke organisatie over moet debatteren. Dit boek werd in augustus 2018 uitgeroepen door NRC Handelsblad als “beste managementboek van deze zomer”. In februari 2019 is het boek genomineerd voor de titel “Managementboek van het jaar 2019”. 
Hobby’s: Zeilen, golfen, vogelen en reizen

Kim Schofaerts

Kim Schofaerts

Oprichter en eigenaar van Schofaerts.nl, bureau voor aanbestedingsstrategie.

Rol op National Tender Day: presentator sessie “Hoe werkt OA en hoe kom je op de shortlist?”
Achtergrond: Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. In 2013 geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Daarnaast vervult Kim verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies. Onder andere bij de Gemeente Den Haag en bij MKB Nederland. 
Hobby: Koken, steden bezoeken en op pad met de camper.

Chris Verkade

Chris Verkade

Functie: Inkoopadviseur bij de gemeente Apeldoorn 
Rol op National Tender Day: presentator sessie “Tips om in beeld te komen bij de overheid?” 
Achtergrond: Na ruim 20 jaar in de automotive branche te hebben gewerkt, maakte hij enkele jaren geleden een carrière switch. Hij koos voor meer maatschappelijke impact. Met veel enthousiasme is hij nu inkoopadviseur bij de gemeente Apeldoorn. In die functie begeleidt hij aanbestedingen en adviseert hij de interne klant. In Apeldoorn zijn zo’n 80% van de aanbestedingen meervoudig onderhandse aanbestedingen, dus Chris kan precies vertellen hoe zij ondernemers selecteren.  
Hobby’s: Wielrennen

Timo Martosatiman

Timo Martosatiman

Functie: oprichter en eigenaar van Toekomstexperts en Chief AI Officer bij Holland Inkoop Professionals. 
Rol op National Tender Day: presentator sessie “Slim inschrijven op OA met AI en ChatGPT?” 
Achtergrond: Timo is een ervaren IT-professional die zich, na een aantal jaren als inkoopadviseur bij Rijkswaterstaat te hebben gewerkt, nu helemaal gespecialiseerd heeft in AI. Bij Holland Inkoop Professionals is hij verantwoordelijk voor de strategische visie en uitvoering van AI-initiatieven. Als oprichter en eigenaar van Toekomstexperts is hij gespecialiseerd in het geven van AI-trainingen. Zoals hij zelf zegt: “ik ben op een missie om organisaties te ondersteunen in hun reis naar de wereld van morgen”.   
Hobby’s: Knutselen, tekenen, schilderen, videogames en lezen.

Anke Stellingwerff Beintema

Anke Stellingwerff Beintema

Functie: Aanbestedingsadvocaat en Partner Maasdam Broers Fischer advocaten 
Rol op National Tender Day: presentator sessie “De vereenvoudigde procedure bij onderhands inkopen” 
Achtergrond: Anke behoort, volgens Who’s Who Legal, al meer dan 10 jaar tot de kleine groep ‘leading’ aanbestedingsadvocaten van Nederland. Als specialist in het (Europese) aanbestedingsrecht en het staatssteunrecht adviseert zij (semi) overheden en bedrijven, variërend van MKB tot multinational. Daarnaast is ze ook docent aan diverse universiteiten in Nederland, waar ze haar diepgaande kennis en scherp oog voor detail deelt. 
Hobby’s: paardrijden, wandelen, lezen, reizen naar andere culturen en musea, het concertgebouw en theatervoorstellingen bezoeken

Michiel Middendorp

Michiel Middendorp

Functie: Coördinerend beleidsmedewerker Strategisch leveranciers management en Vitaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 
Rol op National Tender Day: presentator sessie “Veilig onderhands inkopen” 
Achtergrond: Michiel is een ervaren ICT-leveranciersmanager binnen internationale organisaties. Recent heeft hij de overstap gemaakt naar het ministerie van BZK. Hier werkt hij op het snijvlak van inkoop en informatieveiligheid, en coördineert hij de veiligheid van vitale overheidsprocessen. Om de digitale veiligheid van de overheid te verbeteren, is het stimuleren van de inkoop van veilige IT-producten en -diensten door verschillende overheidslagen essentieel. Dit kan bijvoorbeeld door strikte (cyber)veiligheidseisen te stellen in inkoop- en aanbestedingstrajecten. Bij BZK werkt Michiel op het snijvlak van inkoop en informatieveiligheid en coördineert hij de veiligheid van vitale overheidsprocessen. 
Hobby’s: Hardlopen en wielrennen 

Raphaël Wilson

Raphaël Wilson

Functie: Data engineer bij Significant Insights 
Rol op National Tender Day: co-presentator sessie “Slim onderhands inkopen met AI en ChatGPT” 
Achtergrond: Gespecialiseerd in het begrijpen van de behoeften van organisaties en het omzetten van deze behoeften in dashboards die waardevolle inzichten bieden. Hij adviseert de Rijksoverheid, lagere overheden, zorgaanbieders en uitvoeringsorganisaties over diverse verandervraagstukken. Deze variëren procesmanagement tot de implementatie van nieuwe wetgeving. Hierbij maakt hij veelvuldig gebruik van o.a. data, digitalisering en logistieke sturingsmodellen. Daarnaast verzorgt hij samen met Fredo Schotanus trainingen over de (on)mogelijkheden van AI-toepassingen voor publieke inkoop en contractmanagement. 
Hobby’s: Fitness, internationale Aziatische tv-series en programmeren.

Theo van der Linden

Theo van der Linden

Functie: Directeur & eigenaar van VdlC uitgevers en consultants 
Rol op National Tender Day: presentator van de plenaire sessie “Een nieuwe methode van kwaliteitsbeoordeling” 
Achtergrond: Ooit begonnen als tekstschrijver in de reclame, daarna actief in de uitgeverswereld. In 1996 richtte hij Van der Linden Communications (VdLC) op. Als veelgevraagd spreker op het gebied van aanbestedingen in Nederland weet hij zijn publiek met veel humor en praktijkvoorbeelden van begin tot eind te boeien. Omdat hij zowel het bedrijfsleven als de overheid traint, heeft hij een duidelijk inzicht in de praktijk van aanbestedingen. Naar aanleiding hiervan begon hij na te denken over manieren om aanbestedingen eerlijker en minder tijdrovend te maken. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de VdLC-methode. 
Hobby’s: Muziek maken, zingen en met de hond wandelen

Scroll to Top