Aanbestedingen in de zorg uitgelegd

Het aanbesteden van Wmo- en Jeugdwetcontracten

Sinds 2015 zorgen de gemeenten voor het bieden van passende hulp en ondersteuning aan inwoners die dat nodig hebben op basis van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Specialistische hulp en ondersteuning kopen gemeenten in bij (zorg)aanbieders, meestal via aanbestedingen.
Een aanbesteding is een openbaar traject waarbij een overheidsinstantie bekend maakt dat zij een opdracht willen laten uitvoeren. In het Sociaal Domein is dat bijvoorbeeld het leveren van hulpmiddelen, het bieden van jeugdzorg, maar ook andere vormen van zorg, zoals bijvoorbeeld thuiszorg. Sinds 2015 lopen deze trajecten via een digitaal platform, zoals TenderNed, Mercell of CTM.

Krijg ook opdrachten binnen het Sociaal Domein gegund!

Herken jij je in een van de volgende situaties?

 

  • Je bent betrokken bij aanbestedingen in de Wmo en Jeugdwet en nog op zoek naar de juiste basis om opdrachten gegund te krijgen;
  • Je wilt bij aanbestedingen voor Zorg en Welzijn betere resultaten boeken;
  • Je wilt zich snel ontwikkelen tot expert in Zorgaanbestedingen;
  • Je zoekt een manier om jouw aanbod helder, wervend en klantgericht te formuleren en zo meer opdrachten gegund te krijgen.

 

Dan is één van onze trainingen ongetwijfeld interessant voor jou! In onze cursussen behandelen we alle relevante aspecten om goed voorbereid te zijn en daadwerkelijk de volgende aanbesteding die zich aandient, gegund te krijgen.

Bekijk onze trainingen

Voor het sociaal domein hebben we een doordacht programma samengesteld. Ontdek nu onze trainingen!

healthcare_AdobeStock_159606467web
Masterclass Winnend Inschrijven op Aanbestedingen in Zorg en Welzijn

Hoe haalt u vaker Wmo- en Jeugdwetcontracten binnen? Inschrijven op aanbestedingen in Zorg en Welzijn vraagt om specifieke kennis!

healthcare_AdobeStock_277219665-web
Masterclass ‘Aanbestedingsteksten schrijven voor het sociaal domein’

Wilt u als zorgaanbieder meer aanbestedingen winnen? Dan is het zaak om aan de kwaliteit van uw teksten te werken. Teksten en het daadwerkelijk beantwoorden van de vraag worden vaak onderschat bij een inschrijving. Terwijl u juist door duidelijk, krachtig en klantgericht te schrijven het verschil maakt. Hoe? Twee professionals uit de praktijk leren u dat.

Maison-de-retraite_AdobeStock_446089993-web
Inschrijven en organiseren van aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet

De juiste basis om in te schrijven op zorgaanbestedingen. Een onmisbare praktijkdag voor inschrijvers op zorgaanbestedingen.

medical_AdobeStock_222876868web
2-daags trainingsprogramma Zorg en Welzijn

Word een expert in Zorgaanbestedingen en ontvang handige tools. Meer weten over Wmo en Jeugdwet aanbestedingen? En de kans om te winnen vergroten? Volg dan onze twee praktijktrainingen.

Jouw hele team bijspijkeren

Wil je jouw gehele afdeling van een kennisimpuls voorzien?
Vraag dan vrijblijvend meer info aan over onze incompany mogelijkheden. 

Scroll to Top