2-daagse trainingsprogramma Zorg en Welzijn

Word een expert in Zorgaanbestedingen en ontvang handige tools

Leer wat je moet weten om Wmo en Jeugdwet aanbestedingen te winnen

Twee onmisbare praktijkdagen voor Wmo en Jeugdwet inschrijvers

Meer weten over Wmo en Jeugdwet aanbestedingen? En de kans om te winnen vergroten? Volg dan onze twee praktijktrainingen. Je kunt je in één keer aanmelden voor deze twee trainingen. Natuurlijk kun je beide dagen zelf komen, maar als het onderwerp van een bepaalde dag relevanter is voor je collega’s, dan zijn zij van harte welkom. Door het volgen van beide trainingen, zijn jij en jouw organisatie binnen enkele weken voorbereid om succesvol in te schrijven.

Programma

Twee trainingen met toenemende diepgang
Deze twee trainingen bieden inzicht in het begrijpen van aanbestedingen binnen Zorg en Welzijn. De eerste training is een basistraining waarin je leert hoe aanbestedingen werken en hoe je dit slim organiseert. In de tweede training leer je hoe je je zodanig kunt onderscheiden om ervoor te zorgen dat de opdracht aan jou wordt gegund.

Dag 1: Inschrijven en organiseren van een aanbesteding voor de Wmo en Jeugdwet
Leer in één dag wat je moet weten! Deze eerste dag bestaat uit twee delen:

Dagdeel 1: Inschrijven
In het eerste deel van de training staat inschrijven centraal. Hierbij worden diverse procedures besproken, zoals een openbare aanbesteding, een concurrentiegerichte dialoog, een Open House procedure en een subsidietender. Klinken deze termen ingewikkeld? Geen zorgen. Na de training begrijp je precies wat ze inhouden, waardoor je met vertrouwen kunt inschrijven op elke aanbesteding. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere:

 • De basisprincipes van het aanbesteden;
 • De verschillende aanbestedingsprocedures;
 • De bekostigingsvormen van tarief per uur tot lumpsum;
 • De aanbestedingsplatforms;
 • Wat een nota van inlichtingen is;
 • Wat een marktconsultatie inhoudt;
 • Hoe je bezwaar maakt tegen een afwijzing.

Dagdeel 2: Organiseren
In het tweede deel van de training leer je hoe je een inschrijving organiseert zonder stress en last-minute werk. Je krijgt een handige tool aangereikt en je oefent met het verdelen van taken. Je leert een duidelijke visie te vormen voor de inschrijving en je ontdekt hoe je draagvlak creëert binnen jouw organisatie. De aangereikte tool is direct de volgende dag toepasbaar op het werk. Aan bod komen onderwerpen als:

 • Hoe je een inschrijving op een aanbesteding organiseert;
 • Wie je bij de inschrijving betrekt;
 • Hoe je je vooraf voorbereidt op de procedure;
 • Hoe je het inschrijvingsproces en de te nemen stappen overziet;
 • Hoe je commitment krijgt voor het werk dat gedaan moet worden;
 • Hoe je een tool inzet om grip te krijgen en te houden op het proces;
 • Hoe de inschrijving tot stand komt;
 • Wat de do’s en don’ts zijn.

Dag 2: Masterclass Winnend Inschrijven op Aanbestedingen in Zorg en Welzijn
Hoe haal je gunningen voor Wmo- en Jeugdwetcontracten binnen? Tijdens deze Masterclass leer je waarop je moet letten om de opdracht gegund te krijgen. Daarnaast hoor je alles over actuele inkooptrends. Je ontdekt hoe je:

 • Invloed uitoefent op het aanbestedingsproces;
 • Een analyse maakt van de opdrachtgever en de organisatie;
 • Je intern organiseert en het aanbestedingsproces regisseert;
 • Strategische vragen stelt;
 • Een winnende strategie opstelt en succesvol inschrijft.

Voor wie?

Het 2-daags trainingsprogramma is zowel voor beginnende als voor gevorderde inschrijvers die eerder op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet hebben ingeschreven. Onder meer beleidsmedewerkers, accountmanagers en leidinggevenden in de zorg volgen ons programma.

Kalender

Er is momenteel geen datum beschikbaar

Neem contact met ons op

Prijs

€ 1.315,- (totale waarde van de twee trainingen is 1.460,-).

De genoemde prijzen zijn exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunches, consumpties, borrels na afloop en een certificaat.

Toon jouw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Jouw trainers

Anne-Marie Buysse

Anne-Marie Buysse

Anne-Marie heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring met het inschrijven op aanbestedingen. Sinds 2013 begeleidt ze zorg- en welzijnsinstellingen bij het succesvol afsluiten van Wmo en Jeugdwet contracten. Daarnaast is ze ook werkzaam als aanbestedingsspecialist/projectleider bij gemeenten om het inkoopproces te begeleiden, schrijft ze aanbestedingsdocumenten en beoordeelt inschrijvingen van aanbieders. Ze werkt sinds 2009 zelfstandig als aanbestedingsspecialist bij Buysse Aanbestedingen.

Anne-Marie heeft onder meer de gebiedsgerichte aanbestedingen Welzijn (Leiden), Hoog Specialistische Jeugdhulp (Amsterdam), Integrale crisishulp (Noord- en Midden-Limburg), Ambulante Jeugdhulp (Zuid-Limburg) en Aanvullende Preventieve Opgroei- en Opvoedondersteuning (Amsterdam) gewonnen.

Astrid Buis

Astrid Buis

Astrid is directeur van BUIS Advies en functioneert als adviseur en spin in het web bij aanbestedingen. Ze werkt mee aan nieuwe concepten en begeleidt inschrijvingen op aanbestedingen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Astrid is daarnaast een veelgevraagd spreker. Ze geeft regelmatig presentaties over verkoop binnen de langdurige zorg en het sociaal domein.

Samen met haar klanten verwierf BUIS advies gebiedsgerichte opdrachten in bijvoorbeeld Zoetermeer, Zuid-West Friesland, de Jeugdhulp in regio Leiden, Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem, Hart van Brabant Wmo begeleiding en Beschermd Wonen en Heerlen.

“Heldere uitleg en prettige afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen.”

“Astrid en Anne-Marie hebben echt expertise en hebben hele handige tools die je mee krijgt.”

“Een aanrader voor iedereen die leren wil vanuit de praktijk.”

“Astrid en Anne-Marie hebben veel ervaring op het gebied van aanbesteden en kunnen hier veel over vertellen.”

Previous
Next

Inschrijving
 • Hidden
Scroll to Top