Inschrijven en organiseren van aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet

De juiste basis om in te schrijven op zorgaanbestedingen

Kom met een collega en ontvang elk € 100,- korting

Hoe krijg je Wmo en Jeugdwet contracten gegund?

Een onmisbare praktijkdag voor inschrijvers op zorgaanbestedingen

Er komen veel aanbestedingen voor de invulling van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet voorbij. Ongetwijfeld zie je wel eens een aanbesteding, waarvan je denkt: “dat zou nou een mooie opdracht voor ons zijn”. Maar dan begin je te twijfelen. Maak je wel kans? Kun je wel winnend inschrijven? Hoe gaat dat nu precies met inschrijven? En hoe krijg je dat georganiseerd? Als je jezelf deze vragen stelt, ben je toe aan de training ‘Inschrijven en organiseren van aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet’.

Programma

Een onmisbare praktijkdag voor Wmo en Jeugdwet inschrijvers
Twee deskundige docenten trainen je hoe het werkt bij Wmo en Jeugdwet aanbestedingen en hoe je dat slim organiseert. In één dag leer je hoe je opdrachten binnen kunt halen. Dat gebeurt in twee delen:

Dagdeel 1: Inschrijven
In het eerste deel van de training staat aanbesteden en inschrijven centraal. Hierbij worden diverse procedures besproken, zoals een openbare aanbesteding, een concurrentiegerichte dialoog, een Open House procedure, een gebiedsgerichte aanbesteding en een subsidietender. Klinken deze termen ingewikkeld? Geen zorgen. Na de training begrijp je wat ze inhouden, waardoor je met vertrouwen inschrijft op elke aanbesteding.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere:

 • De basisprincipes van het aanbesteden;
 • De verschillende aanbestedingsprocedures;
 • De bekostigingsvormen van tarief per uur tot lumpsum;
 • De aanbestedingsplatforms;
 • Wat een nota van inlichtingen is;
 • Wat een marktconsultatie inhoudt;
 • Hoe je bezwaar maakt tegen een afwijzing.

Dagdeel 2: Organiseren
In het tweede deel van de training leer je hoe je een inschrijving organiseert zonder stress en last-minute werk. Je krijgt een handige tool aangereikt en je oefent met het verdelen van taken. Je leert een duidelijke visie te vormen voor de inschrijving en je ontdekt hoe je draagvlak creëert binnen jouw organisatie. De aangereikte tool is direct de volgende dag toepasbaar op het werk.

Aan bod komen onderwerpen als:

 • Hoe je een inschrijving op een aanbesteding organiseert;
 • Wie je bij de inschrijving betrekt;
 • Hoe je je vooraf voorbereidt op de procedure;
 • Hoe je het inschrijvingsproces overziet en de te nemen stappen;
 • Hoe je commitment krijgt voor het werk dat gedaan moet worden;
 • Hoe je een tool inzet om grip te krijgen en te houden op het proces;
 • Hoe de inschrijving tot stand komt;
 • Wat de do’s en don’ts zijn.

Resultaat
Na de training kun je goed afwegen wanneer je moet inschrijven, wat er nodig is bij het inschrijven op aanbestedingen en wat er nodig is voor een gunning.

Voor wie?

Deze training is zowel voor beginnende inschrijvers als de gevorderde inschrijver die eerder op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet hebben ingeschreven.

De Basistraining maakt deel uit van het 2-daags trainingsprogramma Zorg en Welzijn
Wil je meer weten over Wmo en Jeugdwet aanbestedingen? En wil je de kans aanzienlijk vergroten dat je aanbestedingen binnen deze sector wint? Dan kun je je ook in één keer aanmelden voor het 2-daags trainingsprogramma over dit onderwerp. Je kunt zowel beide trainingen zelf volgen, als collega’s sturen als een onderdeel relevanter is voor hen. Aangezien de trainingen kort na elkaar plaatsvinden, ben je binnen enkele weken optimaal voorbereid om succesvol in te schrijven op Wmo- en Jeugdwet-aanbestedingen. 

Kalender

Datum Plaats Duur Taal
03/10/2024Utrecht09.00-17.00NL

Prijs

€ 730,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Kom samen met een collega
Breng meerdere collega’s mee en ontvang elk € 100,- korting. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere acties.

Toon jouw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Incompany

Deze training is ook beschikbaar voor incompany. Hiermee kun je jouw hele organisatie in één keer een kennisboost geven. 
Bel ons via 06 86812409 of

Jouw trainers

Anne-Marie Buysse

Anne-Marie Buysse

Anne-Marie heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring met het inschrijven op aanbestedingen. Sinds 2013 begeleidt ze zorg- en welzijnsinstellingen bij het succesvol afsluiten van Wmo en Jeugdwet contracten. Daarnaast is ze ook werkzaam als aanbestedingsspecialist/projectleider bij gemeenten om het inkoopproces te begeleiden, schrijft ze aanbestedingsdocumenten en beoordeelt inschrijvingen van aanbieders. Ze werkt sinds 2009 zelfstandig als aanbestedingsspecialist bij Buysse Aanbestedingen.

Anne-Marie heeft onder meer de gebiedsgerichte aanbestedingen Welzijn (Leiden), Hoog Specialistische Jeugdhulp (Amsterdam), Integrale crisishulp (Noord- en Midden-Limburg), Ambulante Jeugdhulp (Zuid-Limburg) en Aanvullende Preventieve Opgroei- en Opvoedondersteuning (Amsterdam) gewonnen.

Astrid Buis

Astrid Buis

Astrid is directeur van BUIS Advies en functioneert als adviseur en spin in het web bij aanbestedingen. Ze werkt mee aan nieuwe concepten en begeleidt inschrijvingen op aanbestedingen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Astrid is daarnaast een veelgevraagd spreker. Ze geeft regelmatig presentaties over verkoop binnen de langdurige zorg en het sociaal domein.

Samen met haar klanten verwierf BUIS advies gebiedsgerichte opdrachten in bijvoorbeeld Zoetermeer, Zuid-West Friesland, de Jeugdhulp in regio Leiden, Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem, Hart van Brabant Wmo begeleiding en Beschermd Wonen en Heerlen.

Inschrijving
Scroll to Top