2-daagse Masterclass Creëer de Gunfactor: overtuig door tekst en beeld

Winnend inschrijven op Tenders

Kom met een collega en ontvang elk € 100,- korting

2-daagse Masterclass creëer de gunfactor: overtuig door tekst en beeld

Hands-on Masterclass: zelf aan de slag met tekst en beeld. Verken de mogelijkheden van AI en ChatGPT.

Natuurlijk geef je de juiste antwoorden op de vragen uit de aanbestedingsdocumenten. Je bent immers een specialist binnen jouw vakgebied. Maar wordt het werk je daardoor ook gegund? Dat laatste is niet alleen een kwestie van het juiste antwoord geven. Dat is een kwestie van het juiste antwoord geven op de juiste manier! Inhoud en vorm gaan daarbij hand in hand. In deze 2-daagse actieve Masterclass leer je hoe je je als aanbieder onderscheidt, hoe je sympathie kweekt (zelfs in een technische omgeving) en vertrouwen oproept. En hoe je daarmee zorgt dat het werk letterlijk en figuurlijk aan joúw onderneming wordt gegund. Van gunnen naar gunning!

Programma

Wat leer je?
In deze 2-daagse Masterclass kijken we naar een inschrijving als één geheel, waarin branding, beeld en tekst samenwerken om de gunfactor te bereiken. Je leert denken zoals grote merken denken, volgens de principes van ‘branding’. Wat is jouw visie; wat is de essentie van jouw aanbieding? Met wie voer je dit ‘virtuele verkoopgesprek’? Hoe raak je de lezer, hoe overtuig je hem? Op welke manier onderscheid je je van jouw concurrent? Je hoort alles over de fijne kneepjes van overtuigend schrijven en ziet wat beeld kan doen om jouw boodschap te versterken en te verduidelijken.

Uniek is dat je zelf aan de slag gaat met branding, beeld en teksten en je direct feedback krijgt van de experts! Door middel van tips en tricks leren zij je welke strategie het best bij jou past en hoe je écht antwoord geeft op wat wordt gevraagd. Ook laten zij je zien welke mogelijkheden je hebt om AI en ChatGPT te gebruiken voor het creëren van onderscheidende teksten en beelden.

Dit komt er aan bod:

 • Jouw aanbieding als een merk!
 • Wat staat er níet in de leidraad?
 • Het ‘verbeelden’ van uw aanbieding
 • Overtuigend schrijven: do’s and don’ts
 • Logisch structureren
 • Vormgeven van tekst
 • Illustraties: wel of niet?
 • Aan welke eisen voldoet een goede illustratie?
 • Het gebruik van AI en ChatGPT bij tekst en beeld
 • En heel veel praktijkvoorbeelden!

Tweedaagse Masterclass

 • Dag 1: Gunfactor – Branding en beeld
  • Dag 1 staat in zijn geheel in het teken van Branding en beeld. Op de eerste dag van de Masterclass leren wij je hoe je de gunfactor creëert als het gaat om branding en het gebruiken van beeld. Na deze dag ben je ook beter voorbereid om tijdens de tweede dag nog beter teksten te leren schrijven;
 • Dag 2: Gunfactor – Tekst
  • Dag 2 staat in zijn geheel in het teken van Tenderteksten schrijven. In deze tweede dag van de Masterclass leer je er alles over en ga je zelf aan de slag met Tenderteksten.

Je kunt er voor kiezen alleen aan Dag 1 of alleen aan Dag 2 deel te nemen. Eerdere deelnemers raden aan om beide dagen te volgen, om te leren werkelijk onderscheidend te zijn in zowel woord als beeld.

Voor wie?

Heb je regelmatig te maken met inschrijvingen? Als ondernemer of als verantwoordelijk medewerker? Wil je de fijne kneepjes van het vak doorgronden en jouw vaardigheden aanscherpen? Of is het aanbestedingsproces nieuw voor je en wil je weten hoe je meteen een goed begin maakt? Dan is deze praktische workshop voor joú gemaakt.

Voor welke branche/type organisaties
Frans en Roeland hebben deze Masterclass gegeven aan deelnemers uit diverse branches. Daarnaast zijn ze ervaren inschrijvers op aanbestedingen voor diverse type organisaties. Voorbeelden zijn:

 • ICT
 • Incassobureaus en gerechtsdeurwaarders
 • Opleidingsbureau’s
 • Beveiligers
 • Cateraars
 • Bouw & Infra
 • Zorg

Kalender

Datum Plaats Duur
Dag 1: Gunfactor branding en beeld
24/09/2024
Utrecht 09.00-17.00
Dag 2: Tenderteksten
25/09/2024
Utrecht 09.00-17.00
Dag 1 + Dag 2:
24/09 + 25/09/2024
Utrecht 09.00-17.00

Prijs

Tweedaagse Masterclass Gunfactor € 2.075 exclusief btw.

– Masterclass dag 1 Branding en beeld – € 1.390,- exclusief btw
– Masterclass dag 2 Tenderteksten schrijven – € 1.390,- exclusief btw

Kom samen met een collega
Kom je met meerdere collega’s? Dan ontvang je elk € 100,- korting

Alle prijzen zijn inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Toon jouw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Een initiatief van

Deze workshop is een initiatief van ABK Academy en nlTender. We zijn ervan overtuigd dat een winnende tender uit meer bestaat dan een functioneel antwoord op de uitvraag. Gunningscriteria zijn criteria om je het werk écht te gunnen! Overtuig je klant met krachtige, geloofwaardige en begrijpelijke argumenten, verbeeld in een heldere en verleidelijke vorm. Van gunnen naar gunning!

nlTender is een full-service tender-adviesbureau dat alle diensten levert die u voor een succesvolle inschrijving nodig heeft. Van slimme strategie en overtuigende teksten tot helder design en verkoopondersteunende presentaties.

Jouw trainers

Roeland Jan Umans

Roeland Jan Umans

Roeland werkt al 25 jaar als conceptdenker en copywriter. Ook heeft hij veel ervaring met het creëren van strategieën. Hij heeft talloze klanten geholpen met het schrijven van een kansrijk plan. Hij weet na het lezen van een leidraad direct aan te stippen hoe een opdrachtgever ontzorgd wil worden en waar hij naar op zoek is. Tijdens de workshop leert hij je hoe je die informatie zelf ook uit een leidraad haalt.

Frans van Noort

Frans van Noort

Frans van Noort is creatief directeur en eigenaar van De Beeldenfabriek, een uniek bedrijf dat sinds 1995 stilstaande en bewegende beelden in 2D en 3D maakt en communicatieadvies geeft aan organisaties. Als creatief persoon weet hij bij aanbestedingen steeds weer met teksten en beelden te komen die opdrachtgevers verrassen en overtuigen. Frans kan je dan ook exact vertellen hoe je met heldere tekst en goede afbeeldingen het verschil maakt bij jouw inschrijvingen.

“Ik hoop dat mijn concurrenten de weg naar jullie niet weten te vinden... ik wil namelijk graag mijn voorsprong behouden!”

Melvin van Luit
Melvin van Luit
MWM2

“Denk je al alles van aanbestedingen te weten? Dan is deze training een goede spiegel waarin je ongetwijfeld weer nieuwe invalshoeken leert kennen. Gegeven door professionele docenten met een bak aan praktijkervaring.”

Lisette Visser
Lisette Visser
USG Legal

“De Masterclass ‘Creëer de gunfactor’ biedt mooie inzichten om de inschrijving zowel visueel als taalkundig te verbeteren.”

Albert Keizer
Albert Keizer
Next Generation Shipyards bv Lauwersoog

“Deze Masterclass heeft me laten zien dat je meer kunt bereiken door bewust te zijn van wat je schrijft en presenteert.”

Rinsophie Vellinga
Rinsophie Vellinga
Cendris Customer Contact

“Heel leerzame en leuke Masterclass voor (gevorderde) tendermanagers (bidmanagers, salesmanagers). Je leert hoe je een pakkende tekst kunt schrijven en hoe je je aanbieding er aantrekkelijk en verzorgd laat uitzien.”

“De Masterclass heeft me echt verder geholpen en de behandelde stof kan ik direct toe gaan passen in de praktijk! Frans en Roeland zijn zo deskundig en ik heb veel van hen geleerd.”

“Leuke en leerzame training over de inzet van zowel beeld als tekst om te komen tot een winnende inschrijving.”

“Goed dat de docenten echte professionals zijn, die hun ervaring gebruiken om les te geven. Hierdoor is het zeer bruikbaar in de praktijk.”

Previous
Next

Inschrijving

Scroll to Top