4-daagse Masterclass Winnend Inschrijven

De verfijnde methoden en strategieën van de echte professional

EXCLUSIEVE MASTERCLASS
MAX 12 DEELNEMERS

VERNIEUWD: Verbeter jezelf als sales-tender-bid manager en ontmoet inspirerende gastsprekers

Ontdek de strategieën die ervoor zorgen dat je meer opdrachten binnenhaalt

Deze Masterclass vormt de kroon op ons trainingsaanbod. Met een opvallende gemiddelde beoordeling van 9 geven de deelnemers consistent aan dat de inhoud uitstekend aansluit bij hun dagelijkse praktijk. Gedurende 4 dagen behandelen we alle aspecten van het inschrijven op aanbestedingen. Na afloop beschik je over de kennis en vaardigheden om aanbestedingen soepel te laten verlopen – en er meer te winnen.

Programma

Praktijkgerichte 4-daagse Masterclass
Wat moet je weten over de publieke klant? Welke afwegingen moet je maken om te bepalen of je succesvol kunt inschrijven? En hoe laat je het inschrijfproces vervolgens soepel verlopen? Deze onderwerpen en meer worden behandeld tijdens de Masterclass. De eerste twee dagen richten zich op het voorbereiden op een inschrijving het gehele aanbestedingsproces. Op de derde dag behandelen we het proces tijdens en na de gunning en besteden we speciale aandacht aan de rol van de inkoper. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om aanbestedingen te benaderen vanuit het perspectief van jouw klant. Daarna staat de vierde dag in het teken van verdieping, waarbij we dieper ingaan op zaken die je zelf heeft aangedragen.

Nieuw in de Masterclass: we nodigen gastsprekers uit, zodat je direct in contact staat met professionals uit de praktijk.

In de voorbereidende fase bepaalt de aanbestedende dienst de voorwaarden voor de opdracht. Veel ondernemers realiseren zich niet dat ze al in deze fase invloed kunnen uitoefenen. Dit komt doordat men vaak niet bekend is met de werkwijze van de overheid als opdrachtgever. Dag één van de Masterclass is voor veel deelnemers dan ook een echte eyeopener. De trainer geeft aan waar je het beleid van de opdrachtgever kunt vinden, hoe je dit goed interpreteert en hoe je het beleid vertaalt naar uw eigen verkoopdoelen. Tijdens deze dag staan de fasen van de voorbereiding, het bepalen van de inschrijfstrategie en het stellen van vragen centraal.

Na afloop weet je:

  • Hoe de overheid werkt;
  • Waar je waardevolle informatie over jouw opdrachtgever vindt;
  • Hoe jouw eigen organisatie krachten en doelen vertaalt naar het beleid van de opdrachtgever;
  • Waar je op moet letten bij het stellen van vragen.

Voor wie?

Deze Masterclass is bedoeld voor medewerkers en ondernemers die ervaring hebben met het inschrijven op aanbestedingen en hun winstkansen bij volgende aanbestedingen willen vergroten. Het is dus geen Masterclass voor beginners, maar één voor medewerkers, bidmanagers, tendermanagers en ondernemers die (vaker) aan aanbestedingen hebben meegedaan.

Werk, levering of dienst
De Masterclass behandelt alle soorten aanbestedingen, inclusief marktconsultaties, ongeacht of het gaat om diensten, leveringen of werken. Eerdere deelnemers waren afkomstig uit diverse sectoren zoals schoonmaak, financiën, deurwaarders, bouw, infrastructuur, opleidingsbureaus, afvalverwerking en koeriersdiensten. Kim, jouw trainer, heeft ervaring in veel sectoren en weet dus als geen ander hoe hiermee rekening te houden tijdens de Masterclass, zodat je optimaal kunt profiteren.

Kalender

Datum Plaats Duur Taal
09/10/2024Oudewater09+10+23+24-oktNL

Prijs

€ 2.935,- exclusief btw.
Inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat

Kom samen met jouw collega
Breng een collega mee en ontvang beiden € 250,- korting. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere acties.

Toon jouw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Onze expert tijdens de Masterclass

Kim Schofaerts

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Tussen 2013 en 2022 zat zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen en lobby in haar portefeuille had. Ook was zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag. Kim vervult verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies.    

Herald Bouwhuis
Herald Bouwhuis
Directeur Bouwhuis Incasso-Deurwaarders B.V

“De Masterclass van NIAC heeft mij in 4 dagen tijd, als ervaren inschrijver op aanbestedingen, verder geholpen. Ik kan nu beter het proces doorgronden en weet waardoor ik nog meer kans maak, m.b.v. deze relevante kennis, om aanbestedingen te doorgronden en te winnen.”

Han Dieperink
Han Dieperink
Algemeen directeur IMK - Instituut voor het MKB

"Wedijveren in aanbestedingen is topsport, waarin vele aspecten de uiteindelijke winnaar bepalen. Strategisch, commercieel, juridisch; Aparte werelden, maar juist de combinatie bepaalt het succes. Kim Schofaerts verbindt die werelden voor het IMK in veel aanbestedingstrajecten aan elkaar en dat betaalt zich dik terug.”

“Het sparren met vakgenoten op een unieke locatie geeft energie.”

“Ik ben iets te nuchter om tienen te geven, maar ik ben zeer onder de indruk van deze training. Ik vond de stof leerzaam en relevant en ik vind Kim zeer deskundig. Ze speelde mooi in op de actualiteit, bood een gevarieerd en interessant programma en ook de locatie was prima.”

“Erg goed, hoog niveau, Kim is zeer kundig”

“Deze Masterclass is ideaal voor personen die zich verder willen ontwikkelen in het aanbestedingsproces. Tijdens de training doorloop je het gehele traject van A t/m Z. Waarbij geluisterd wordt naar de wensen van de deelnemers. En waarop de training wordt aangepast.”

“Professionele, interactieve en doordachte training met een glimlach.”

“Zeer prettige, leerzame en actuele training. Stevig gebaseerd op actualiteit. Kim is een professionele en bevlogen trainer die ons op luchtige, toegankelijke wijze meeneemt in de wereld van de gemeentelijke aanbestedingen. Meteen toepasbaar in de praktijk.”

“Erg leerzame praktische training die inspireert om nog meer aanbestedingen te willen en kunnen winnen!”

“Goede, informatieve Masterclass die goed ingaat op de inhoud. Aanrader!”

“Zeer leerzame, interessante Masterclass, absolute must als je onderdeel bent van een kernteam aanbesteden!”

Previous
Next

Inschrijving
Scroll to Top