2-daagse Training Aanbestedingsrecht

De wet, de regels en de actuele ontwikkelingen in begrijpelijke taal

Alles wat je moet weten over het aanbestedingsrecht

In 2 dagen bijgespijkerd:

Unieke combinatie van onze trainingen 'Aanbestedingsrecht in 1 dag' én 'Actualiteiten Aanbestedingsrecht'. 

Programma

De wet, de regels en de actuele ontwikkelingen in begrijpelijke taal
(Semi-)overheidsinstanties kopen vrijwel altijd via een aanbesteding in. Bij deze inkoopopdrachten gaat het om grote sommen geld en ze worden voor meerdere jaren aangegaan. De wet eist dat de overheid zich aan bepaalde regels houdt bij aanbestedingsprocedures. Door deze regels kopen overheden integer in. En ze krijgen de beste kwaliteit voor de beste prijs. Ondernemers krijgen door de regels een eerlijke kans om een overheidsopdracht te winnen.

De rechten en plichten van zowel de aanbestedende diensten (overheid) als de inschrijvers (ondernemers) zijn vastgelegd in de wetten en regels van het aanbestedingsrecht. Een fascinerend rechtsgebied dat voortdurend in beweging is. Om zonder problemen aan te besteden en met succes in te schrijven op aanbestedingen, is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen in wet- en regelgeving, beleid en rechtspraak. Dat geldt zowel voor aanbestedende diensten als bedrijven.

Tijdens onze trainingen worden op overzichtelijke wijze de meest belangrijke onderwerpen binnen het aanbestedingsrecht en de relevante ontwikkelingen besproken. Ook brengen we je op de hoogte van de belangrijkste actualiteiten in het aanbestedingsrecht als het gaat om jurisprudentie, beleid en wetgeving.

We streven ernaar om uitleg te bieden in heldere taal, je volop praktische tips te geven (over wat wel mag en wat niet mag) en ervoor te zorgen dat alles wat je leert direct toepasbaar is in jouw dagelijkse werk. Voorafgaand aan de trainingen ontvang je een online vragenlijst. De trainers gebruiken jouw antwoorden om relevante voorbeelden te integreren die voor jou herkenbaar zijn tijdens de trainingen.

Voor zowel Opdrachtgevers als Inschrijvers
Aanbesteden vraagt veel, maar biedt volop kansen! De beste resultaten worden bereikt wanneer aanbestedende diensten en ondernemers effectief samenwerken. Vandaar dat wij er bij de trainingen bewust voor hebben gekozen beide partijen uit te nodigen, zodat er van elkaar geleerd kan worden.

Als inschrijver leer je wanneer de overheid verplicht is een aanbesteding te houden, welke regels er gelden en welke ontwikkelingen voor jou relevant zijn. Na de trainingen weet je dan ook welke plichten de overheid heeft én welke rechten je als inschrijver hebt.

Als aanbestedende dienst ben je in veel gevallen verplicht een aanbesteding te houden. Wij leren je welke regels daarbij gelden en met welke actualiteiten je rekening moet houden.

Dit komt aan bod
Training Aanbestedingsrecht in 1 dag
Tijdens deze training word je in één dag bijgespijkerd op de belangrijkste aspecten van het aanbestedingsrecht. Aan bod komen zaken als:

 • De basis van aanbesteden en de bijbehorende regelgeving.
 • Wanneer is aanbesteden verplicht voor de overheid?
 • Welke aanbestedingsprocedures zijn er?
 • Uitsluiting en geschiktheid.
 • Gunningscriteria en beoordelingssystematieken.
 • Technische specificaties van een opdracht.
 • Communiceren voor en tijdens de aanbesteding.
 • De gunningsbeslissing en afwijzing.
 • Wijzigen van de overeenkomst.
 • Intrekken en opnieuw aanbesteden.

Training Actualiteiten Aanbestedingsrecht
In deze training worden de actuele ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht besproken. Deze actuele ontwikkelingen vloeien met name voort uit de jurisprudentie. Aan bod komen zaken als:

 • Met welke nieuwe jurisprudentie moet je rekening houden.
 • Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw dagelijks werk.
 • Welke lijn zit er in de jurisprudentie.
 • Wat zijn de recente wijzigingen in wetten en regels, en wat gaat er nog veranderen.

Hoewel de trainingen op elkaar aansluiten, is het ook mogelijk om afzonderlijk deel te nemen. Dit is handig als je al volop vertrouwd bent met de basis van het Aanbestedingsrecht en vooral geïnteresseerd bent in de meest recente ontwikkelingen.
Als je echter geen enkele kans wilt missen die het Aanbestedingsrecht je biedt, raden wij aan om beide dagen deel te nemen.

Voor wie?

Schrijf je je wel eens in op aanbestedingen als organisatie of ben je inkoper? Heb je geen of weinig kennis van het aanbestedingsrecht of wil je jouw kennis opfrissen? Dan bieden onze trainingen je de kennis die je nodig hebt. Wat je leert, kun je direct in jouw dagelijkse praktijk toepassen. De trainingen helpen ook de meer gevorderde inschrijvers en inkopers betere resultaten te behalen.

Tip voor iedereen die geen tijd heeft voor het volgen van een uitgebreide Leergang/Opleiding Aanbestedingsrecht: met onze trainingen heb je in één dag overzicht van het aanbestedingsrecht en word je in één dag bijgepraat over de relevante ontwikkelingen.

Kalender

Datum Plaats Duur Taal
03/10/2024Utrecht09.00-17.00NL

Prijs

Combinatie van beide trainingen: €1.995,- exclusief btw.

 • Aanbestedingsrecht in 1 dag: € 1.075,- exclusief btw
 • Actualiteiten Aanbestedingsrecht: € 1.075,- exclusief btw

Kom samen met een collega
Kom je met meerdere collega’s? Dan ontvang je elk € 100,- korting!

Alle prijzen zijn inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Toon jouw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Incompany

Deze training is ook beschikbaar voor incompany. Hiermee kun je jouw hele organisatie in één keer een kennisboost geven. 
Bel ons via 06 86812409 of

Jouw trainers

Anke Stellingwerff Beintema en Greetje Fimerius

Onze trainers behoren beiden tot de kleine groep ‘leading’ aanbestedingsadvocaten van Nederland (Who’s Who Legal)
Anke Stellingwerff Beintema en Greetje Fimerius zijn advocaten en partner bij Maasdam Broers Fischer advocaten. Zij zijn beiden gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van overheden, bedrijven (van MKB tot multinational) en non-profitorganisaties op het gebied van het aanbestedingsrecht.

Anke verzorgt de training Aanbestedingsrecht in 1 dag.
Greetje verzorgt de training Actualiteiten Aanbestedingsrecht.

Inschrijving
Scroll to Top