Onderhands aanbesteden: zo doe je dat!

Zorg dat de overheid jouw onderneming kiest

Direct aanmelden

Ontdek de voordelen van onderhandse aanbestedingen

Word vaker uitgenodigd voor onderhandse aanbestedingen

In eerste instantie zijn onderhandse aanbestedingen natuurlijk interessant voor jou omdat ze de kans bieden op extra omzet bij een betrouwbare klant – de overheid – die ook nog eens op tijd betaalt. Daarnaast bieden onderhandse aanbestedingen nog extra voordelen voor elke ondernemer. Zoals een sneller proces vergeleken met zwaardere Europese aanbestedingen, soepelere interacties met minder restricties tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, en weinig tot geen concurrentie!

Programma

Kom beter in beeld bij aanbestedende diensten

Recent onderzoek van de Universiteit Utrecht laat zien:
2/3 van alle overheidsinkoop, ofwel € 65 miljard gaat onderhands!
Bij deze procedure bepaalt de aanbestedende dienst zelf hoeveel en welke inschrijvers een offerte mogen indienen. Er zijn twee typen onderhandse aanbestedingen: enkelvoudig, waarbij één ondernemer direct wordt gevraagd om een offerte, en meervoudig, waarbij de overheid 3 tot 5 partijen selecteert om een offerte uit te brengen.

Om van deze voordelen te profiteren, is het essentieel om eerst uitgenodigd te worden. Dit begint met ervoor te zorgen dat de aanbestedende diensten op de hoogte zijn van jouw bereidheid om zaken met hen te doen, oftewel dat ze bekend zijn met jouw onderneming. Als een aanbestedende dienst je kent, is de kans groter dat je wordt uitgenodigd! Tegelijkertijd is het van belang dat je als ondernemer de aanbestedende dienst leert kennen. Dit gebeurt niet vanzelf. In onze training laten we je zien welke stappen je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je in beeld komt. Zodat jij wordt uitgenodigd, en niet jouw concurrent.

Dit leer je
Aan de hand van de praktijk gaan we in op wat onderhandse aanbestedingen zijn, welke keuzes aanbestedende diensten moeten maken en hoe je daarin een rol kunt spelen. Aan het einde van de dag weet je het volgende:

  • Hoe de overheid werkt en inkoopt
  • Wat de werkelijke behoefte is achter de vraag van een aanbestedende dienst
  • Hoe aanbestedende diensten selecteren
  • Hoe je in aanmerking komt voor onderhandse aanbestedingen
  • Wat de werkwijze is om op de shortlist te komen
  • Welke invloed je kunt uitoefenen om uitgenodigd te worden

Na de training beschik je over de juiste kennis om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf vaker wordt uitgenodigd voor zowel enkelvoudige als meervoudige onderhandse aanbestedingen.

Voor wie?

De training is geschikt voor elke professional die optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden van onderhandse aanbestedingen.

Kalender

Er is momenteel geen datum beschikbaar

Neem contact met ons op

Prijs

€ 985,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Kom samen met een collega
Elke tweede en volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt €100,- korting! Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere acties.

Toon jouw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Incompany

Deze training is ook beschikbaar voor incompany. Hiermee kun je jouw hele organisatie in één keer een kennisboost geven. 
Bel ons via 06 86812409 of

Jouw docent

Kim Schofaerts

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. In 2013 startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Tussen 2013 en 2022 zat zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen en lobby in haar portefeuille had. Ook was zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag. Kim vervult verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies.    

Inschrijving
  • Hidden
Scroll to Top