Klaar voor mijn eerste inschrijving op een Wmo en Jeugdwet aanbesteding

imageedit_2_3824933338-e1565095211155

Klaar voor mijn eerste inschrijving!

Adriana Laros bezocht als startende/beginnende inschrijver in de zorg de Basistraining ‘Inschrijven op een aanbesteding voor de Wmo en Jeugdwet’. In deze blog beschrijft ze haar bevindingen

Het is donderdagochtend. Vroeg op voor de basistraining ‘Inschrijven op een aanbesteding voor de Wmo en Jeugdwet’ in Utrecht. Gelukkig vallen de files mee. Het is even zoeken op de tweede verdieping in het doolhof van gangen in het hotel naar de trainingsruimte. Maar dat ben ik snel vergeten eenmaal aangekomen. Een heerlijke, ruime plek om deze praktische training van het NIAC te volgen en een zeer ruim assortiment aan warm en koude drankjes en vooral gezonde hapjes tijdens de pauzes.

Eerlijk gezegd verwachte ik een nuttige, maar toch wel zware trainingsdag. Ik heb immers nog nooit een aanbesteding geschreven en in de tekst over deze training stond: ‘Zo komen bijvoorbeeld de verschillende procedures aan bod, zoals dialooggerichte procedures en de Open House procedure. Slaat de schrik u om het hart bij het horen van deze termen? Na afloop weet u precies wat ermee wordt bedoeld. U kunt daardoor met een comfortabel gevoel inschrijven op uw eerste aanbesteding’. Ok. Ik ben er, goed focussen en leren maar.

Wat een positieve verrassing. De dag vliegt voorbij, ik heb ik veel geleerd en kom fris uit de training over inschrijven op aanbestedingen voor de Wmo en Jeugdwet. Het vakjargon en de procedures zijn in makkelijk begrijpbare voorbeelden uitgelegd: helder, en stap voor stap. In plaats van taaie kost, lijkt alles zelfs heel eenvoudig. En dat zegt wel iets over de trainers Astrid Buijs en Anne-Marie Buysse. Beiden zijn overduidelijk ervaren en kundig. Ik heb niet alleen geleerd hoe de procedure bij een aanbesteding verloopt en hoe ik zorgvuldig een UEA formulier invul, maar ook welke kansen er zijn in welke fase van de aanbesteding en zelfs daarvoor. De training zit vol met praktische tips en inzichten, en ook met waarschuwingen voor valkuilen bij het beantwoorden van de vragen. Aan het einde van de dag zijn al mijn vragen beantwoord en onzekerheden verdwenen. Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan en ik voel me helemaal klaar voor mijn eerste inschrijving. Kom maar op!

Wilt u ook klaar zijn voor uw eerste inschrijving of uw kennis bijspijkeren volg dan deze training. Voor alle informatie ga naar deze pagina. Ook in deze reeks kent NIAC de training “Organisseren” en de “Masterclass” voor de gevorderde inschrijver voor WMO en Jeugdwet.

Andere interessante artikelen

ALLE ARTIKELEN
  • ALLE ARTIKELEN
  • Groslijsten
  • Inschrijfproces
  • Lobbyen
  • Opdrachtgevers
niac-meeliften
Private: Groslijst-systematiek Valkuil 2: Te veel rekenkracht, te weinig denkkracht

Sinds de introductie van de nieuwe Aanbestedingswet overweegt meer dan 80% van de aanbesteders groslijsten en prestatiemeten in te voeren. Vraag is hoe u hiervoor een goede systematiek opzet. En wat u wel en vooral niet moet doen.

lobbyen-image
Lobbyen bij uw opdrachtgever: 3 cruciale stappen

Door consequent en systematisch de gepubliceerde aanbestedingen en gunningen te volgen, bouwt uw organisatie kennis op over opdrachtgevers én haar opponenten.

image-uitoefenen
Invloed uitoefenen op het gemeentelijk beleid

Het is heel goed mogelijk om tussentijds invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid. Raadsvergaderingen zijn openbaar, vergaderingen van raadscommissies ook. Schriftelijke stukken die door de raad worden behandeld, kunnen door iedereen worden opgevraagd.

Scroll to Top